WakeUp Magazin

Vigyél színt az életedbe és tudj meg mindent az otthoni hajfestésről

Sokan vagyunk úgy, hogy otthon festjük a hajunkat, pedig több fodrász sem javasolja ezt az opciót. Persze számos oka van annak, hogy ki miért dönt a házi praktikánál. Én személy szerint nem tudom elviselni, ha piszkálják, és úgymond idegenek érnek hozzá. Biztosan valamiféle fóbia, kialakult rossz szokás, de nagyon nehezen veszem rá magam, hogy profi kezébe adjam a hajam, és kicsit rendbe tegye. Jakó Judit tanácsai az otthoni hajfestéshez.

Hirdetés

Azért igyekszem karban tartani, vágni, igényesen gondozni, táplálni, és nem elhanyagolni. Azt javasolják, mint az alapozónál is, hogy bőrszínhez megfelelőt válasszon az ember. A festék kiválasztásánál, pedig maximum egy-két árnyalattal ajánlanak világosabbat. Illetve fehér bőrhöz, nem igazán optimális a szőke frizura, mert könnyen elveszhet a tekintet, és nem adja ki az arc megfelelő kontúrját.

Nekem általánosságban tetszenek a színes viseletek, tincsek, bár ilyesmire már nem szánnám rá magam. Összeszedtem néhány sarkalatos pontot, amire mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ha szeretnénk változtatni, és újat alkotni a hajkoronánkkal. 

Ne a kép alapján válassz! Tisztában vagy azzal, hogy nem egyforma a hajunk szerkezete, és színe sem? Biztosan nem a kínált eredményt fogod kapni. Valamint, ha sötétebb tónussal rendelkezel, nem valószínű, hogy az első alkalomnál, háromnál több árnyalatot nem fog világosodni. 

Rossz minőségű festék, silány technikával. Válassz jó minőségű terméket, nézd át az összetevőket, esetleg konzultálj a fodrászoddal. Használat előtt végezz allergiapróbát. Igyekezz egyenletesen használni a festéket. A hátsó tincseknek is alapos figyelmet szentelj, ha nem éred el, mindenképpen kérj segítséget. Hajtő festésnél légy óvatos, nehogy teljesen eltérő színt kapj, mint a többi résznél. Kivétel, ha ez az elérni kívánt célod.


Textúra: Győződj meg arról, hogy pontosan milyen típusú a hajad, és milyen igényei vannak. Hosszabb dúsabb hajkoronánál több festéket használj. A vékonyabb szálú frizurával rendelkező egyedek hajzata könnyebben felveszi a színezőanyagot.

Idő: Tartsd be az időkorlátot! Ha a megszabott időkerettől hamarabb mosod le, nem biztos, hogy a várt eredményt kapod. Nem lesz elég ideje magába szívni a festékanyagot. Ha pedig az ellenkezője fordul veled elő, sötétebb lehet a vártnál, és az állaga, a tapintása is silányabb minőségűvé válhat, könnyen ki is száradhat.

Mosás: Alaposan mosd ki a hajadból a festéket, öblítsd át többször, és töröld szárazra. Amennyiben az arc egyes részeire is került festék, mindenképpen távolítsd el. A sikálás helyett, erre is vannak különböző technikák, melyek megkönnyítik az eltüntetés folyamatát. 

Ne felejtesd el elolvasni, és betartani a használati utasításban lévő tartalmakat. A védőkesztyű viselete fontos. Amennyiben rossz tapasztalatra sikerül szert tenned, vagy a kívánt hatás nagyban eltér a várva várt eredménytől, keress fel hozzáértő szakembert, aki korrigálja a hibákat. Kérj tanácsot, illetve a legközelebbi alkalomkor alkalmazd is őket.

Képek forrása: Canva

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Ne maradj le tartalmainkról!
Kattints ide és iratkozz fel a WakeUp hírlevelére!

OLVASTAD MÁR?

PROGRAM AJÁNLÓ

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

NEKED AJÁNLJUK