WakeUp Magazin

Sokkal többet árul el rólad az öltözködésed mint gondolnád – Valóban a ruha teszi az embert?

Sokan vagyunk úgy, hogy szeretünk öltözködni, szépen, eseménynek megfelelően megjelenni. Persze ez most kicsit háttérbe szorul, az aktuális helyzetnek köszönhetően, azonban bízunk a legjobbakban, a mihamarabbi visszatérésben. A változások talán mindenkit újult erővel ruháznak fel, és ez nemcsak a mindennapjainkra hat ki, hanem a gardróbunk tartalmára is. Jakó Judit írása.

Hirdetés

Ebben a pillanatban, ha lehetőségem lenne belenézni a ruhásszekrényekbe, biztosan túlnyomó részt, kényelmes öltözékeket találnék benne. Talán a viseletünk nemcsak a hétköznapjainkra van hatással, hanem az időszerű állapotunkra is? Természetesen a szerelésünk, a tárgyaink, elektromos készülékeink, mind arról árulkodnak, hogy milyen helyet foglalunk el a társadalomban, mennyire vagyunk rátermettek, vagy éppen karrieristák. Lényegében az egész öltözködés önkifejezés, a stílusunk, és véleményünk mutatása, magunk, illetve mások felé.

Lelki tükröződés

Amikor rossz a közérzetünk, és valamilyen változás történik az életünkben, általában rögtön megfigyelhető a stílusváltás. Az elbizonytalanodásunk, a magunkba vetett hitünk csökkenése, befolyásolja az öltözködésünket. Ugyanakkor a testalkat módosulása is elősegíti ezeket az átalakulásokat. Azonban nem az a legjobb módszer, hogy elhalványítsuk ezt a folyamatot, és újat kreáljunk belőle, hiszen ha másnak mutatjuk magunkat, elvész a hitelességünk.

Üzenet közvetítése viseletünkkel

A szerkóinkkal üzenni is tudunk különböző motívumok és logók által. Egyre gyakoribb, és elterjedtebb a pólókon szereplő reklám megmutatása. Viszont ez nemcsak egy személy, vagy márka népszerűsítésére alkalmas, hanem különböző jó ügyek támogatására is. Néha viseletünkkel, könnyen meg tudunk vezetni másokat. Többen is úgy gondolják, hogy egy elegáns úriember, aki zakóban, és ingben lép be valahová, biztosan határozott, és fontos pozícióban tevékenykedik. Nagy tévedés, hiszen egy hétköznapibb szakmában lévő beosztott is képes így megjelenni bizonyos eseményeken.

Nézzük csak a turkálókat. Korábban úgy gondolták, hogy azok az emberek vásárolnak innen ruhát, akik nem igazán tehetősek, manapság pedig igazán új teret kapott ez az irányzat. Az emberek látószöge kiszélesedett, megváltozott a nézőpontjuk, és leginkább a fenntarthatóság jegyében választják a használt ruhákat, amelyekre egyre nagyobb a kereslet, és nem mellesleg jó ügyet is szolgál. Ismert emberek egyedi kreációit is hordhatjuk, így talán még jobban tudunk azonosulni, az általunk kedvelt hírességgel, mellyel megint csak azt közöljük mások felé, hogy az adott személy munkásságát, tevékenységét támogatjuk, esetleg hasonlítani akarunk rá, mert példaképnek tekintjük.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy bármilyen elveink is vannak, a ruhánk által kifejezzük az érzéseinket, gondolatainkat, és ezzel jelzünk a világ felé. Több dolog is megállapítható a viseletünket tekintve, stílusunk, karakterjegyeink, és különböző tulajdonságaink. Az öltözködés segíthet abban, hogy növeljük önbizalmunkat, és elhiggyük magunkról, hogy képesek lehetünk megszerezni egy álommunkát. Az öltözet nem kompenzálja a képességek hiányát, tehát legyünk őszinték magunkhoz, és ha az alkotott vélemény alapján úgy ítéljük meg, szükségünk van bizonyos területeken a fejlődésre, akkor előbb változtassunk, csak a későbbiekben váltsunk új kollekcióra.

Képek forrása: Canva

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Ne maradj le tartalmainkról!
Kattints ide és iratkozz fel a WakeUp hírlevelére!

OLVASTAD MÁR?

PROGRAM AJÁNLÓ

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

NEKED AJÁNLJUK