Segíts magadon, az app is megsegít! – Csillag Hajnalka ajánlója

Unod már a hagyományos tanulási módszereket? Szeretnél változatosabban, kreatívabban tanulni? Használj olyan appokat, online felületeket, melyek segítségével hatékonyabbá teheted a tanulást! Íme néhány javaslat! Csillag Hajnalka tippjeit olvashatjátok.

Hirdetés

Story Dice – Story telling – Ez az app azért nagyon hasznos, mert jól fejleszti a képzelőerőt, a fantáziát, s az ún. story-kockák elősegítik azt is, hogy a kommunikációs- és a fogalmazási készségeid egyaránt jobbak legyenek.

Duolingo: Ezt az applikációt sokan használják, szerte a világban. Hasznos kiegészítője lehet a nyelvtanulásnak, hiszen jól lehet fejleszteni vele a szókincset, a nyelvtani készségeket, sőt, a napi cél eléréséért jutalom is jár!

Tankocka: Olyan tanulási felület ez, ahol minden tantárgyból találsz interaktív feladatokat, sőt, te magad is könnyen készíthetsz ilyet. Több játék közül is választhatsz, játszhatsz, pl. Legyen Ön is milliomost, vagy éppen Akasztófát is. Játszva tanulni sokkal könnyebb, mint bemagolni az anyagot!

Zanza.tv: Az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb oldal a diákok körében, de mi, tanárok is szívesen használjuk. Miért? Nos, azért, mert 4-5 perces videók segítségével gyorsan összefoglalható egy-egy tananyag lényege, a narráció szövege a videó alatt olvasható, illetve az adott témakörrel kapcsolatos feladat és a megoldókulcs is segít benneteket abban, hogy jól felkészülhessetek a témazárókra, dolgozatokra, szóbeli számonkérésekre.

Magyar História: Az iskolai történelemkönyvek kiegészítéséül is szolgálhat ez az illusztrációkkal, képcsarnokokkal megtöltött alkalmazás. A honfoglalástól egészen a rendszerváltásig, korszakokra bontva ismerteti az adott időszak meghatározó uralkodóit, fontosabb személyiségeit.

Remélem, hogy tudtam segíteni, próbáljátok ki az appokat, és az online felületeket, biztosan hasznotokra fog válni!

Képek forrása: Canva