Vajon mi lesz az idei érettségivel? – Csillag Hajnalka írása

Belegondoltál már, hogyan tudnak felkészülni a diákok az érettségire, ha nem is járnak be az iskolába? Eddig bizonytalanság övezte az idei érettségi megtartását is a sok más misztikusan kilátástalan helyzettel együtt. A kormány viszont döntést hozott, hogy mi lesz az érettségizők sorsa. Csillag Hajnalka, magyar és történelem szakos tanárnő írása.

Hirdetés

Minden bizonnyal sok középiskolás reménykedett abban, hogy az idei tanévben nem lesz érettségi, vagy a tavalyi tanévhez hasonlóan kapnak annyi engedményt, hogy csak az írásbeli vizsgát kelljen letenni. Nos, azóta kiderült, hogy a Kormány tervei szerint írásbeli és szóbeli vizsga is lesz.

Ennek fényében érdemes tehát totális erőbedással küzdeni, hogy minél jobb eredmények szülessenek. Végzős diákként én is nagyon izgatott voltam, de szerencsére minden rendben ment. Az írásbelin megküzdöttem a matek kettesért, a többi tantárgyból maximális eredményt értem el, így joggal reménykedtem abban, hogy felvesznek a tanárképzőbe. Így is lett.

@stardream007

Lesz érettségi az idei tanévben! A véleményeket kommentben várom.😃 #iskola #tanár #diák #nekedbe #foryou #foryoupage

♬ eredeti hang – Csillag Hajnalka
forrás: Csillag Hajnalka TikTok profilja

Mindannyian tudjuk, hogy az online oktatás nem működik túlzottan jól, ugyanakkor tévedés azt hinni, hogy a felkészülés a tizenkettedik évfolyamban kezdődik meg. A valóság az, hogy már kilencedik évfolyamtól kezdve készítik fel a tanárok a középiskolásokat az érettségire. Az persze igaz, hogy az intenzívebb felkészülés, főleg az emelt szintet választók körében már 11. évfolyamon megkezdődik.

Mivel most a végzősők nehezebb helyeztben vannak, azt javaslom, hogy az előző érettségi vizsgák úgynevezett típusfeladatait oldják meg, akik pedig emelt szintre készülnek, alaposan tanulmányozzák át a szóbeli érettségi témaköröket. Ebben sokat segíthet ez a link. Remélem, tudtam segíteni nektek, sok sikert mindenkinek!

kiemelt kép forrása: Canva