Változás testben és lélekben – Zsadányi Regina fitnesz edző és jógaoktató írása

Január első napjaiban te is meg szoktad fogadni, hogy idén diétába kezdesz? Ezzel valószínűleg mindenki szokott így lenni, de nem lehetünk benne biztosak, hogyan kell tökéletes alakot formálni. Honnan is tudnánk? Mindenki mást mond, aminek az lehet az oka, hogy mindenki teste másképp működik. Zsadányi Regina fitneszedző, és jógaoktató írása.

Hirdetés

Ha korábban teszik fel a kérdést, hogy hogyan élem meg a jelenlegi szűkössé vált életteret valószínűleg azt válaszoltam volna, hogy nehezen. Eleinte valóban sokkal nagyobb nehézséget okozott átállni az új körülményekre, hiszen amióta edzőként, jógaoktatóként dolgozom, a napjaim jelentős részét fitness termekben, jógastúdiókban töltöttem.

forrás: Zsadányi Regina – instagram oldala

Évekkel ezelőtt eszembe sem jutott volna, hogy egyik pillanatról a másikra megszűnik a vendégekkel való napi szintű fizikai kontakt, és az online térbe helyezzük át a közös munkát. Azonban a megváltozott körülmények rákényszerítettek erre a kényelmetlen, de szükséges lépésre. Mivel az otthonlét, a bezártság sokakban még inkább fokozta a mozgás iránti igényt, így hamar beállt az új rend. Folyamatosan tartok online jógaórákat, edzéseket, többek között nyújtásra, saját testsúlyos erősítésre fókuszálva. Könnyen beszerezhető, otthon is kis helyen tárolható, használható eszközökkel is dolgozunk, mint gumikötél, súlyzók, de van vendégem, aki a zsugor vizet használja.

Természetesen nekem is nagyon fontos a mozgás, az edzőkuckóból nem csak a vendégeknek tartok a foglalkozásokat, de én is itt edzek. Igaz, én a zsugor víznél kicsit komolyabb eszközökkel is rendelkezem. A vendégek száma csökkent, de nem szomorkodom, ugyanis ez, és az utazás miatti ingázás hiánya is hozzájárult a szabadidőm növekedéséhez. Mindennek nem csak én, de a párom is örül, hiszen sokkal több időt töltünk együtt! 

forrás: Zsadányi Regina – instagram oldala

Kihasználva a felszabadult perceket szakmai képzéseket végzek a Balance Akadémián, de szívesen hódolok hobbimnak, a sütésnek is. Olyannyira megszerettem a sütést, hogy egy cukrász iskolát is elkezdtem.

Nagyon fontosnak tartom még, hogy ne kezdjünk ünnep végén olyan komoly diétába, amely önsanyargatásba torkollik, attól tartva, hogy esetleg a megszokottnál mozgásszegényebb életmód alatt kikerekedhetünk. Nekem egy nagy gyengém a mogyoróvaj, aminek nem tudok ellenállni. Nem vonom meg magamtól, de mértékkel fogyasztom, és emellett törekszem a változatos étkezésre. Mindenkinek azt javaslom, hogy egyen mindent, de azt mértékletes odafigyeléssel tegye. Így el lehet kerülni a túlevést, az ezzel járó szorongást is, és önostorozást is.

Helyesbítés: Az író kérésére lecseréltük a cikk korábbi címét 2020. január 16. napján.

A képek a szerző tulajdonát képzik!