72 órás izzadásgátlás, avagy 3 nap fürdés nélkül

Belegondoltál már, hogy milyen lehet három napig zuhanyzás nélkül élni? Ha eddig nem gondoltál bele nem hibáztatunk. Egy ilyen gondolatnak megszületnie se lenne szabad, de ha mégis előfordul, vajon mennyire állnak helyt ezek a csodaszerek. Hotorán Diána elmélkedése az öntisztulásról. Hotorán Diána írása.

Hirdetés

Valamelyik este, kissé kiégett aggyal, néztem a tv-ben egy számomra nem túl maradandó filmet, amelyet egy megszokott reklám blokk szakított félbe. Talán, a nap végi fáradság, de a “72 órás izzadság elleni dezodor” hívogató ajánlata, valahogy szöget ütött a fejembe és elindította agyamban a vezér hangyát.

Akár hogy számolom, a 72 óra, 3 nap. Anyukám révén, én a mindennapi fürdésre lettem szocializálva. Ezt a tanult jó szokásom igyekeztem gyermekeimnek is tovább adni. Három nap izzadság mentesen, rózsa illatba burkolózva, dacolva minden verejtéket eredményező tevékenységgel. Elképesztő!

Már futok, szaladok az ígéret földjére, a boltba, hogy magamra fújhassam, vagy éppen kenhessem a csodát, hogy 72 órára felmentést kapjak, a rossz szagok alól.

Nem tudom megérteni, hogy minek nekem 72 órás izzadság védelem, amikor optimális esetben minden nap végét egy kiadós fürdéssel zárom. A 12 vagy a 24 órás izzadság védelem ígérete, vajon miért nem volt elég az értékesítéshez, de ami számomra még ennél is érdekesebb kérdés, hányan és miért választják pont emiatt ezt a terméket?

Vajon az újdonság varázsa miatt, vagy mert most ez van a tévében főműsoridőben és ez a trendi?

Többek között a reklámok nagyrészt a manipulációra épülnek, ez így rendben is van mert fogyasztói társadalomban élünk. De, tényleg ennyire irányíthatóak vagyunk és kihalóban vannak az önálló gondolatok? Lehetséges, hogy ennyire kezdünk elkényelmesedni, és már végig sem gondoljuk a dolgokat, csak csináljuk amit mondanak.

A valóságban, ha végig gondoljuk, hány “tanácsot” kapunk arra vonatkozóan, hogyan éljünk, és ha élni akarunk, mit együnk, hogy egészségesek legyünk, mitől leszünk jó szülők, férfiak, nők. Számomra az a fura, hogy ezek nem egyénre szabottak, ergó a reklámban ajánlott termék nem válogat, csak kommersz megoldásokat kínál. A legijesztőbb nekem, hogy mennyien magukra veszik, és követik a kéretlen útmutatásokat.

Ennek mi az oka? Talán nem ismerjük magunkat annyira, hogy szelektáljunk, esetleg nem hiszünk magunkban annyira, hogy képesek legyünk önállóan jó és vállalható döntésekre. Lehet, hogy ez nem egy jó irány, de ez csupán az én véleményem és nem kötelező rám hallgatni.

képek forrása: Canva