Presszó helyett latte avagy így dobd fel a szexuális életed 18+

A befásult pózok és szokások helyett fedezd fel újra a tested, hogy partnered is megismerhesse eddig meg nem élt vágyaidban. Szecskó Emese írása.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy milyen hatalmas részét jelenti az életünknek a szex, általában elég keveset foglalkozunk vele, sőt úgy gondoljuk, nem is kell. Felnőttként gyakran megelégszünk azzal az élettel és életminőséggel, amit megteremtettünk magunknak, miközben sokszor el se gondolkodunk azon, hogy léteznek más, akár jobb lehetőségek is.

Ahogy a mindennapokban, úgy a szexuális éltünkben is a preferenciáink és szokásaink rabjai leszünk a legtöbben. Tudjuk, hogyan isszuk a kávét, melyik a kedvenc útvonalunk a munkahelyünkre, és mit szeretünk legjobban a szexben, például melyik a kedvenc pózunk. Aki reggel presszót iszik ritkán kívánja meg a lattét, ha ez egy berögzült szokása, ugyanez igaz a szexuális vágyainkra is, vagyis ritkán merünk kísérletezni és inkább a tutira megyünk.

Forrás: Canva.com

Nem tudom, hogy megfigyelted-e már, hogy amikor valamit folyamatosan ugyanúgy és ugyanazzal a hozzáállással csinálsz, akkor egy idő után már rutinná válik és elvész belőle az izgalom. Eltűnik a személy, eltűnik a jelenlét, és már csak a “csinálás” marad, végül pedig túl akarunk lenni a szokásos meneten, ahol mindenki dekára pontosan a jól kiérdemelt végeredményt kapja, se többet se kevesebbet.

Azonban mi van akkor, ha mégis meg tudunk újulni, legyen szó a presszó-latte vagy mondjuk a misszionárius póz kontra lovaglás kérdésköréről, hogy csak egy példát hozzak? Elképzelhető, hogy akár hosszú évek, évtizedek után is újjászülethetünk a partnerünkkel, ha változtatunk a beidegződéseinken? Nem feltétlen gondolok itt szélsőségekre, szexjátékokra ( bár azok mókásak) sokkal inkább egy kis bátorságra, hogy feltegyük magunknak a kérdés: igazán mit is szeretnénk? Változtatni vagy megfelel nekünk az eddig (szexuális) életünk? Ha az utóbbira esett a voksod az nagyszerű, ugyanis akkor jól érezitek magatokat az életetekben.

Forrás: Canva.com

Mondjuk ez a helyzet se zárja ki a változtatás lehetőségét s ettől függetlenül is elkezdhettek egy kalandor kíváncsiságával felfedezőútra indulni a szerelmetek domborulatain, persze miután újra megismertétek a sajátjaitokat. Milyen lenne, ha szakítanátok időt arra, hogy igazán megérintsétek a saját testeteket, és jelzéseit figyelve elkezdenétek kialakítani vele egy párbeszédet, amiben tényleg meghallgatjátok, mikor mi esik neki jól, és nem a „mikor élvezünk már el és legyünk túl rajta” a legfőbb kérdés, hanem az együttlét a testünkkel, és figyelni arra, mit kér tőlünk.

Ha már a saját lényünkkel sikerült kialakítanunk egyfajta párbeszédet, könnyebben tudunk másvalakinek a testével is, ebből lesz majd az együttlét. Ez a pillanatban való összefonódás pedig olyan teret képes megnyitni, amiben teljesen más, új cselekedetek is megjelenhetnek, mint előtte, vagy akár ugyanazok tágasabban értelmezve, így energetikailag egy teljesen más minőségben tapasztalhatjátok meg őket.

Mi lenne, ha minden aktus lehetne más egyre jobb és jobb? Megengednénk magunknak ennek akár csak a lehetőségét?