Üzlet vagy romantika? Így teremts harmonikus párkapcsolatot! 1. rész

Egy meg egy az egy millió volna? A szakemberek szerint a jól működő párkapcsolatokhoz nem árt megtanulnunk a szerelem üzleti részét is.

Hirdetés

A kapcsolat szó szerinti definíciója: két dolog közti távolság. Itt rögtön felvetődik egy kérdés: vajon olyan kapcsolatot teremtesz, ami távolságot és elkülönülést idéz elő vagy hozzájárulás az életedhez? A párkapcsolat is egy üzlet, tökéletes recept nincs, de egy biztos: nem megy magától, komoly befektetésekre és munkára van szükség a működéséhez. Ahhoz, hogy eljuss erre a pontra fontos megértened a párkapcsolatok matematikáját vagyis azt, hogy az „egy meg egy” lehet akár egymillió is, ha a belső harmóniánk a tét!

Forrás: Canva.com

Jól érzed magad a kapcsolatodban?

Ha a címben felvetett kérdésre a válasz nemleges, esetleg hezitálsz, akkor kérdezd meg magadtól, miért csinálod? Nem kötelező kapcsolatban lenni. Ez nem valami szükségszerűség, sokkal inkább választás. Ha nem érzed jól magad tedd fel a következő két kérdést:

Mi más lehetséges még?

Mit tehetek másként, vagy mi más lehetek, hogy ez megváltozzon?

Gyors döntések helyett inkább gondolkodj rajtuk egy kis ideig s használd ezeket a kérdések olyan helyzetekre, amivel kapcsolatban kétségeid vannak. Mindig hallgass a belső hangodra, mivel neked kell érezned, hogy ez a kapcsolat hozzájárulás-e az életedhez vagy nem.

Forrás: Canva.com

Támogasd a partnered!

Engedd meg, hogy a párod változzon és azzá válhasson, akivé csak akar. Amikor valaki valamin keresztül megy, változáson megy át, de tudd, hogy a végén jobban jön majd ki belőle. Magadról viszont nem szabad elfeledkezned. Tedd fel magadnak a kérdést:

A te életed az egyre rosszabb lesz vagy egyre jobb és jobb ettől a kapcsolattól?

Ha önmagad nem vagy hajlandó támogatni, akkor mást se fogsz tudni. Saját magad szeretete azt jelenti, hogy tudod, nagyszerű vagy dacára annak, ha néha szomorú, lehangolt vagy patetikus időszakaid is lehetnek.