Egy tested van, ünnepeld!

Szenvedsz a tükörképedtől vagy élvezed azt? A legtöbben, ha egyáltalán tudatában vagytok a testeteknek, csak a vele kapcsolatos problémákat látjátok. A betegséget, a kellemetlenséget, az öregedés jeleit és még sok-sok, a testtel kapcsolatos ítéletet egy egyszerű mantrával hálává lehet alakítani.

Hirdetés

Amikor azzal foglalkozol, hogy mivel nem vagy a testeden megelégedve, könnyen elsiklasz afelett a sok minden felett, amivel valójában támogat téged. Bármi, amit a nap folyamán teszel, a testeddel teszed. Hogyan tudnál minden egyes tevékenységet arra használni, hogy ünnepeld mindazt, amit kapsz tőle? Fogmosáskor értékeld a fogaid, az ínyed, a nyelved és az állkapcsod. Amikor az utcán sétálsz, élvezd a mozgást, a lábaid erejét és légy nekik hálás, hogy milyen jól haladsz velük az életed útján.

Forrás: Canva.com

Étkezéskor értékeld a kezeid, amik segítenek ebben, az egész emésztőrendszered, hogy befogadja a táplálékot és a tested érrendszerét, hogy mindenhova eljuttatja a tápanyagokat. Az ítélet és a hála kizárja egymást, úgyhogy minél inkább hálából működsz a tested iránt, annál kevésbé fogod tudni elítélni. Ha mindezt kipróbálod és hirtelen azt gondolnád, a tested nem működik olyan jól, mint ahogy szeretnéd, jusson eszedbe, hogy ez csak egy érdekes nézőpont.

Feladat: Mondd magadnak, hogy „érdekes nézőpont, hogy van egy ilyen nézőpontom” és várd meg, amíg könnyedebb nem lesz. Mondd addig, amíg az ítélet energiája fel nem oldódik, utána pedig térj vissza a hála érzéséhez.

Ha kíváncsi vagy arra, miért is fontos, hogy kommunikálj a testeddel, kattints az előző cikkünkre.