Egy tested van, kommunikálj vele!

Szenvedsz a tükörképedtől vagy élvezed azt? A legtöbben, ha egyáltalán tudatában vannak a testüknek, csak a vele kapcsolatos problémákat látjátok. A betegséget, a kellemetlenséget, az öregedés jeleit és még sok-sok a testtel kapcsolatos ítéletet, pedig egy napi két perces gyakorlattal legnagyobb örömforrásod lehet.

Hirdetés

Vedd észre mire vágyik a tested és mire van szüksége ahhoz, hogy jobban működjön. Ez azzal kezdődik, hogy hallgatni kezdesz rá. A kommunikáció kérdésekkel indul. Nem biztos, hogy meghallod, amit mondani akar, ha nem kérdezed meg. Állj meg egy pillanatra a tükör előtt és tégy fel neki négy egyszerű kérdést:

Test, milyen ruhát szeretnél felvenni?
Test, mit szeretnél most enni?
Test, milyen mozgást szeretnél?
Test, kivel bújnál ágyba?

A tested nem szavakkal fog veled kommunikálni, úgyhogy ne is várd, hogy meghallod a választ. Jusson eszedbe, hogy ami neked igaz, az könnyebbé tesz. Például, ha enni szeretne a tested, adhatsz neki opciókat, hogy eldöntse, melyiket érzi könnyebbnek.

Forrás: Canva.com

Ha a ruhásszekrényed kinyitod, vedd észre, hogy melyik ruha felé húz a tested és melyik az, amelyiktől jól érezné magát. Ahogy a tested kérdezgeted mindenről, egyre rutinosabbá válsz abban, hogy meghalld mit is üzen neked.

Ha kíváncsi vagy arra, miért is fontos, hogy kommunikálj a testeddel, kattints az előző cikkünkre.