Boldog Születésnapot! -ez a nap tényleg más mint a többi #karantÉNIDŐ

Belegondoltál már milyen lenne teljesen egyedül ünnepelni a születésnapod? Egyre több mindenki éli át azt, ami velem is megtörtént. Eljött a születésnapom a karantén alatt. Szeretném megosztani veletek a történetem és bízom benne, hogy motiválni tudlak benneteket, hogy egy kicsit még tartsunk ki amíg ez a rossz álom véget ér. Vasvári Fanni írása.

Hirdetés

Nem vagyok egy ünneplős típus, de a szülinap az az alkalom az évben, amire mindig készülök. A családi ünneplés után összehívom a barátaimat és bulizunk egy nagyot, szórakozunk, jól érezzük magunkat egymás társaságában. Nem számít, hogy más városban élnek, hogy eltérő munkájuk, hétköznapjaik, családi hátterük van, minden évben szánnak rám egy napot, amikor velem lehetnek és velük ünnepelhetek. Ebben az évben is bulizni készültünk. Már januárban megvettük a jegyeket a koncertre, mindent elterveztünk és vártuk a közelgő eseményt.

Az élet közbeszólt, és jött a vírus, vele együtt a karantén, a korlátozások és a bezárások. Még csak hazamenni találkozni a családommal sem tudtam. A koncertet pedig elhalasztották jövő év januárjára, így minden, amit elterveztem füstbe ment.

Próbáltam pozitívan hozzáállni, tudom, hogy úgyis be fogjuk pótolni az elmaradt ünneplést, de mégis azzal a tudattal indultam a napnak, hogy úgy töltöm a szülinapomat, mint még soha. Egyedül, a párommal, elzárva a szeretteimtől és a barátaimtól torta, gyertyafújás, kívánság, meglepetés nélkül.

Rengeteg online köszöntést kaptam, de volt, aki telefonon, üzenetben, régi közös képekkel vagy éppen videóban énekelve kívánt boldog születésnapot. Az édesanyám eljuttatta hozzám az ajándékát, a párom online rendelt gluténmentes tortát és köszöntött meg, mellyel elhozta nekem a gyertya fújása közbeni kívánság lehetőségét és örömet csalt az arcomra. 

Ez már túlszárnyalta a várakozásaimat, de az igazi meglepetés még csak utána jött. Délután folyamán visszatérve a vásárlásból meghallottam a ma van a szülinapom című számot és megláttam a legjobb barátnőmet tortával a kezében. Elmondhatatlanul boldog voltam, nem is gondoltam volna, hogy elsétál hozzám és személyesen meglepve köszönt fel. Természetesen szigorúan betartva a kellő távolságot és az előírásokat.

Még soha nem volt két tortám, két kívánságom és ilyen meglepetésem, így karantén ide vagy oda, de csodás születésnapom volt. Köszönöm a szeretteimnek, hogy még ilyen körülmények között sem felejtjük el egymást!

Remélem a kis születésnapi történetem téged is motivál. Most meséld el Te is, hogy a Te születésnapod, hogy telt karantén ideje alatt! Használd a #wakeuplifeisgood hashtaget és mutassuk meg egymásnak, hogy nem a körülmények számítanak, hanem a szeretet és a barátság!